"Stossaxen är mindre och lättare än vi förväntat oss"

Reaktionerna efter investeringen i en batteridriven stossax från Trumpf har varit positiva.”Kommer underlätta hur mycket som helst, om man jämför med den manuella saxen som är tung och klumpig”, tyckte en av de anställda på företaget Industrientrepenad AB i Varberg.

IEAB, som är en förkortning på Industrientreprenad AB, utför både ventilations- och plåtarbeten. Ventilation är det största arbetsområdet och där har företaget kompetens att hjälpa till hela vägen. Det är inte sällen en stossax kommer till användning. Hallands-filialen i Varberg har införskaffat en elektrisk stossax från Trumpf och efter att ha testat den en tid har de mycket positivt att säga om saxen för kapning av spirorör.

– Nu har killarna testat denna sax och den överglänste alla deras förväntningar. Maskinen var dessutom betydligt mindre och lättare än vi förväntat oss, säger Fredrik Andersson som är VD för IEAB i Varberg och Smålandsstenar.

Leveransen av stossaxen kom lämpligt. Direkt hade företaget runt 200 rör som skulle skäras.

– Axlar och armar kommer att bli glada, konstaterade en anställd.

Andra kommentarer efter första tidens användning var:

– Fungerar hur bra som helst.

– Jättebra och fint resultat, inga märken i taket alls.

– Kommer underlätta hur mycket som helst, om man jämför med den manuella saxen som är tung och klumpig.

Logga in
Choose language