DubbelfalsSeamer har många fördelar

Tumstocken är det viktigaste verktyget, men DubbelfalsSeamer har underlättat arbetet mycket.
DubbelfalsSeamer har många fördelar

– Den är smidig att ha med sig. Man behöver inte dra fram el och den är lätt, vilket sparar på kroppen, säger Edvin Backau.

Edvin jobbar på Falls Plåtslageri i Kumla. Ett företag med ett 20-tal anställda, som han själv beskriver som ganska stora men med en liten familjär känsla. Han är ledande montör och har arbetat på företaget i åtta år. Arbetsuppgifterna varierar, allt ifrån stora nyproduktioner till mindre jobb hos privatpersoner.

– Variationen av uppdrag är det som gör det så roligt, svara Edvin på frågan om vad som är de roligaste jobben.

– Men lite krångligare bandtäckningar är väldigt trevligt och utvecklande.

Det är där DubbelfalsSeamern är värdefull.

– Den är smidigare än det stora loket man använt tidigare, speciellt på alla branta tak som verkar vara trenden idag. En annan fördel med DubbelfalsSeamer är att den tar båda viken i en körning, till skillnad mot föregångaren, AccuSeamer.

Falstången är favoriten

Favoritverktyget är dock inte den batteridrivna falsslutare, utan den vanliga falstången. För Edvins del handlar det om en Stubai 45°.

– Den är så inkörd och go så jag vet inte hur det skulle gå om den skulle gå sönder. Det är ett verktyg jag använder extremt mycket, säger Edvin.

Det märks att han verkligen tycker om sitt yrke.

– Det bästa med yrket är friheten och skapandet med händerna. Stoltheten man kan känna när man står där och tittar på det man gjort som kommer pryda taken och fasader i många många år framåt.

Rau svensken
Accuseamer
Logga in
Choose language