"Maxi-bender är ett väldigt smidigt verktyg"

Robin Nordin, på FN Byggplåt, har jobbat som plåtslagare i tolv år. Det senast inköpta verktyget är en Maxi-Bender från Uveco.

– Det är ett väldigt smidigt verktyg för upptagning av plåtkanter både på verkstad och ute på jobb med ett snyggt resultat, tycker Robin.

Se hela vårt utbud av Benders här.

FN Plåt är ett företag med tre anställda i Vallentuna. Företaget gör det mesta inom byggnadsplåt. Det vanligaste är bandtäckningar med tillhörande hinder som skorstenar och ventilationshuvar. Även jobb som till exempel vattenavrinning, montering av taksäkerhet och inklädnad av fönster och fasader står ofta på schemat.

Bandtäckningar roliga

– Personligen tycker jag att bandtäckningar av olika slag är de roligaste jobben, säger Robin och berättar att det bästa med att vara plåtslagare är att det är ett väldigt fritt jobb med varierande arbetsuppgifter.

– Många arbetsuppgifter är väldigt utmanande och ofta får man tänka till lite extra för att leverera det bästa resultatet, vilket är kul och inspirerande.

Verktygen viktiga

Verktygen är så klart en viktig del för en plåtslagare. För Robin är de mest använda verktygen falstången, takplåtsaxen och plastklubban.

– Ofta behöver man flera verktyg samtidigt, säger han och berättar vad som ligger överst på önskelistan härnäst.
– Nästa verktyg vi funderar på att införskaffa för att underlätta arbetet är en rullsax med skena.
Logga in
Choose language