Gör perfekta hakfalser med en Disc Bender

Hakfals är en av flera sammanfogningsmetoder för plåt. Det enklaste sättet att göra en hakfals är att använda en Disc Bender.
Gör perfekta hakfalser med en Disc Bender

Med Disc Bender i serien Perfect Bender kan du lätt att vika över från 90° till 180° för att få exempelvis en lagom öppen hakfals som är lätt att montera.

Du arbetar snabbt och enkelt. Eftersom inga inställningar behövs är det bara att sätta igång direkt. Placera din Disc Bender på plåten som är bockade upp till 90°. Du kommer märka hur enkelt det är att placera verktyget rätt. Flytta därefter din bender fram och tillbaka samtidigt som du trycker lätt nedåt ända till du uppnår önskad vinkel (max 180°). Du kommer att få ett perfekt resultat utan att skada eller repa plåten.

Används vid skarvning

Hakfals används vid skarvning av bleck och lister samt som tvärfals vid enkelfalsade skivtäckningar på tak och vägg. Vid taktäckningar används enkel hakfals undantagsvis på ytor som lutar mer än 1:3 (ungefär 18°) och då endast vid skivtäckningar med stålplåt. Samtliga övriga täckningar och material sammanfogas med dubbel hakfals. 

Logga in
Choose language