Det mesta en plåtslagare behöver – och vill ha

Behöver du beställa hem lite verktyg till en nyanställd? Eller är du nyutbildad och funderar på vad du skulle behöva ha i din verktygshink? Eller vill du helt enkelt ha de senaste verktygen i branschen?
Det mesta en plåtslagare behöver – och vill ha

I vår verktygshink med 18 delar finns det mesta en plåtslagare behöver. Hinken har dessutom smidiga fack för förvaring av verktygen.

Självklart innehåller hinken en takplåtsax från välkända Stubai. Med takplåtsaxen, som även kallas pelikansax, klipper man enkelt långa och raka skär i upp till 1,5 mm tjock plåt.

Fasonsax – den traditionella saxen

Hinken innehåller även fyra fasonsaxar av olika modeller. En höger- och vänstersax från Stubai och två utväxlade saxar från Wiss. Fasonsaxen är den mest traditionella av plåtslagarens saxar och används mycket.

En självklarhet i en plåtslagares ägor är tänger från Stubai. I hinken finns en vulsttång med käftar som är utformade så att man kan klämma till vikblecket på rännkroken. Plåtslagartången är bland annat bra att använda för att dra ut spik medan falsöppnartången, förutom upptagning av dubbelfalser, kan användas till att göra skarpa knäck. För att böja och knäcka plåten ingår två falstänger 45° med två olika käftbredder.

I hinken finns vridfalsjärn för upptagning av bland annat veck i hörn, en diktmejsel för indrivning av t.ex. plåtkanter i tegelfogar och ett knoster från Stubai. Dessutom ingår en Vaughans rekyldämpade plåtslagarhammare, den välkända gröna plastklubban från Uveco och självklart en slidkniv och en meterstock i trä.

Fler användbara verktyg

Förutom de mest nödvändiga och traditionella verktygen, som finns i vår verktygshink, finns en rad verktyg som enligt oss underlättar proffsens vardag. Dit hör bland annat de batteridrivna radiesaxarna från Dräco och de många olika bendermodellerna som återfinns i vårt sortiment. Med en FalzBender, setet med upptagare för hög- och lågfals, kan du lösa de passbitar på taket som du annars hade få åka tillbaka till verkstaden för att lösa. Dubbelfalserna sluter du enkelt med en DubbelfalsSeamer och blir något fel, eller ska du montera ner ett dubbelfalsat tak, är FalsCuttern till stor hjälp då den enkelt skär igenom dubbelfalser.

I vårt sortiment har vi både det nödvändiga och det som ger plåtslagaren lite guldkant på jobbet.

Logga in
Choose language