Starkaste sortimentet av benders på marknaden

En bender är den portabla kantmaskinen som passar för både arbeten på verkstad och ute på jobb. I vårt sortiment har vi flera modeller av benders. Vilken ska du välja?
Starkaste sortimentet av benders på marknaden

En bender är till för upptagning av plåtkanter. Plåten bockas genom att verktyget dras fram och tillbaka utmed plåten med ett jämnt och stabilt grepp.

I vårt sortiment finns både Pocket Bender, enkla- och dubbla benders och disc-bender.

De vinklade hjulen medför att den bockar upp till 100° vilket ger en 90° vinkel utan att skada plåten.

Smidig bender

Pocket bender är en smidig allroundbender som passar många olika typer av arbeten. Den passar utmärkt för både in- och utvändiga radier och är enkel att ta med sig.

Ska du göra en radie måste du ha en enkel bender. I vårt sortiment finns en rad olika varianter, där skillnaden är insättningsdjupet. Den minsta har ett insättningsdjup på 5-150 mm medan den största har på 5-350 mm.

Då passar dubbel bender bättre

Ska du böja raka plåtar är en dubbel bender enklare att använda då den ger bättre kraft. Perfect bender XL är en dubbel bender med insättningsdjup upp till 200 mm. Maxi-bender har insättningsdjup på upp till 350 mm och kan köras över falsarna på färdiga och utkörda profiler. Den sistnämnda passar även perfekt för ståndfalser. De stora hjulen medför att den även fungerar på förfalsad plåt.

Med en disc-bender är det möjligt att böja från 90° till 180°. En av varianterna vi har i sortimentet går att köpa som dubbel, vilket lämpar sig bättre för längre sträckor. Denna går dock att ta isär till två enkla benders.

Missa inte FalzBender

Våra senaste benders är FalzBender. Det är ett set med två bender för upptagning av hög- och lågfals. FalzBender kan du läsa mer om här.

Våra Benders

Logga in
Choose language