Att använda DubbelfalsSeamer när det inte är torrt

Att vår DubbelfalsSeamer inte trivs när det är blött är ingen nyhet, det var något vi kände till från början. Det finns dock lite tips för att få den att fungera bättre.
Att använda DubbelfalsSeamer när det inte är torrt

Nu är hösten här och därmed också vanligtvis en blöt och regnig period.

När DubbelfalsSeamer utvecklades var den avsedd för användning i torr väderlek. Bakgrunden var den avancerade konstruktionen som kräver extremt mycket kraft för att klämma både hög- och lågfals i ett moment. När det blir blött så minskar friktionen och gummihjulen får svårt att få fäste mot plåten, vilket resulterar i att den slirar.

Sedan lanseringen har leverantören jobbat med att förbättra DubbelfalsSeamern på alla sätt och dagens version är förbättrad i många avseenden. Ett av utvecklingsmålen är att hitta hjul som även fungerar när det är vått. Man har testat många varianter men det är en tuff utmaning.

Sedan juni levereras DubbelfalsSeamern med nya hjul. Många plåtslagare upplever att dessa medför att falsslutaren fungerar något bättre vid blöta förhållanden, framför allt på aluminium, men fortfarande kan regn, dagg och annan väta försvåra arbetet.

Har du de gamla hjulen kan det vara idé att testa de nya.

De nya hjulen hittar du här.
Är du plåtslagare finns hjulen att köpa hos in plåtgrossist.

Tips från plåtslagare

Vi har pratat med några av de plåtslagare som använder produkten för att få redan på om de har några tips för hur de får DubbelfalsSeamern att bli mindre väderkänslig. Nedan har vi sammanställt tipsen.

  • Att ta hand om sin DubbelfalsSeamer är viktigt. Håll den ren efter varje användning, förvara den i sin väska. Genom att sköta den kommer den både hålla längre och fungera bättre.
  • Att tvätta av hjulen med T-röd är bra. Det gör även hjulen lite torrare och strävare, enligt användare.
  • Vissa användare använder fint sandpapper för att slipa hjulen och på så sätt göra dem strävare.
  • Att öka trycket lite på hjulen kan underlätta.
  • Putta på DubbelfalsSeamern.
  • Torka lite på fals och hjul, en användare torkar upp falsar och trissor med varmluftspistol och upplever att det gjort skillnad.
Notera att ju mjukare material du arbetar med, ju lättare är det att få DubbelfalsSeamern att fungera vid blött underlag.

På bilden syns det nya hjulet till höger tillsammans med den äldre modellen av hjul.

Har du fler tips? Dela dem gärna med oss via e-post asa.borg@uveco.se
Logga in
Choose language