Plåtsaxar från kända varumärken

Filtrera nedan:


PLÅTSAX – Stort utbud av plåtsaxar

Vi har ett brett utbud av plåtsaxar från välkända varumärken. Du hittar fasonsax, takplåtsax (Pelikansax), utväxlad  sax, krum- och hålsax och övriga plåtsaxar i vårt sortiment. Genom att bläddra bland alla våra kategorier ovan för att hitta just den plåtsax som du söker.

Plåtsax fasonsax plåtsaxarOlika typer av plåtsaxar

Hitta rätt plåtsax hos oss. Plåtsaxar i flera varianter av välkända varumärken för professionella plåtslagare. Hos oss hittar du bland annat plåtsaxar från Midwest, Stubai och Erdi.  

En plåtsax finns som rak, höger eller vänster beroende på ändamål. Orienteringen på saxen visar vilket håll den klipper. En rak sax är vanligtvis gul till färgen och klipper en rak linje medan den vanligtvis gröna högerklippande saxen klipper i en kurva åt höger. Den västerklippande saxen är vanligen röd och klipper i en kurva åt vänster.

Plåtsax – användningsområden

En plåtsax huvudsakliga användningsområde är att klippa i tunnare plåtar. Förutom de manuella varianterna finns även elektriska plåtsaxar. Våra elektriska plåtsaxar hittar du under elhandverktyg eller på denna länk.

Vilken plåtsax ska man välja?

Vilken plåtsax du bör välja beror på dina specifika behov och vilken typ av arbete du utför. Här är några faktorer att överväga:

1. Användningsområde: Vilket material kommer du att klippa? Vissa plåtsaxar är specifikt utformade för att klippa specifika typer av material, som stålplåt, aluminium eller rostfritt stål.

2. Skärkapacitet: Kontrollera saxens skärkapacitet, det vill säga tjockleken på plåten som den kan klippa. Se till att saxen kan hantera det material och den tjocklek du behöver klippa.

3. Ergonomi: Komfort och ergonomi är viktiga för att undvika trötthet och överansträngning vid längre användning. Välj en plåtsax med ett ergonomiskt handtag och en lämplig vikt för att underlätta användningen. Det finns även utväxlade saxar som kräver mindre kraftansträgning vid klippning.

4. Kvalitet och hållbarhet: Se till att välja en plåtsax av hög kvalitet och tillverkad av slitstarka material. Det är viktigt att verktyget är robust och hållbart för att klara av krävande arbetsförhållanden.


Logga in
Choose language