"Plåtslageri är både ett jobb och ett intresse"

För Tobias Nilsson på Dacke plåt är plåtslageriet både ett arbete och ett intresse. För att få ett snyggt slutresultat är verktygen viktiga.

Själv har han Erdi D216 som favorit i verktygslådan, men han välkomnar nyheter.

– Det är kul att det kommer lite nya hjälpmedel då och då. Vi försöker alltid ligga i framkant och ger oss gärna på de nya verktygen, säger han.

Tobias Nilsson driver tillsammans med Björn-Erik Nyyssölä Dacke Plåt i Virserum. Själv började han arbeta som plåtslagare redan under somrarna som barn. Alla lov spenderades på pappas plåtslagarfirma.

– Min far är största anledningen att jag blev plåtslagare då jag har fått vara med honom på jobbet och vuxit upp bland duktiga plåtslagare, berättar Tobias – som efter skolan fick anställning på pappas företag och arbetade där i tio års tid.

Både jobb och intresse

Efter några år med egen ventilationsfirma fick Tobias inse att konkurrensen var för tuff.

– Där kände jag att nu vill jag ut och få jobba med händerna igen och plåtslageri för mig är inte bara ett jobb utan ett intresse, berättar han.

Bara ett par veckor senare var Tobbe och kollegan Björn-Erik ute på taken igen. Ett beslut inga av dem ångrat.

– Jag älskar mitt jobb och trivs som bäst när man är på taken en solig vårdag. Det är en förmån som plåtslagare att varje dag se de vackra vyerna och njuta av den friska luften.

Plåtaxarna från Erdi är favorit

I verktygslådan är, liksom redan nämnts, plåtsaxarna Erdi D216 favoriter.

– Det är nog de verktyg jag håller kärast. Skulle inte bli något utan dem, säger Tobias och tillägger att verktygen är en väldigt stor del av en plåtslagares vardag.

– Funktion och kvalitet på verktygen är det viktigaste för ett snyggt slutresultat.

Kul med nyheter

Nyheter i verktygslådan välkomnar Dacke Plåt med glädje.

– Vi har sedan start köpt in en DubbelfalsSeamer som är ett helt fantastiskt hjälpmedel och funkar både för små och stora jobb samtidigt som den är extremt lätt och smidig jämfört med de gamla loken, berättar Tobias och fortsätter:

– Ett annat verktyg vi använder flitigt är vår Perfect Bender som är klockren för ränndalar, ståndskivor och falsupptagning.

Logga in
Choose language